ברור לכל שיש חשיבות לצריכה מספקת של חלבונים על בסיס יומי, תוך שמירה על בריאות הגוף ומניעת עלייה במשקל. את החלבונים ניתן לשלב בתזונה היומיומית עם מוצרים טבעיים שונים מהחי ומהצומח. אם גם אתם מבקשים להעלות את כמות צריכת החלבון שלכם, לפניכם רשימה של מוצרי מזון שניתן וכדאי לשלב בתפריט היומי.
לשלב בתזונה מוצרי בשר בריאים
אין ספק שהדרך הטובה ביותר להעלות את רמת החלבונים בגוף היא באמצעות מוצרי בשר איכותיים כמו עוף, דגים ובקר. למשל, ניתן להכין ארוחת צהרים שיש בה חזה עוף מוקפץ, המשולב בסלט וכמובן כשניצל. כמו כן, בארוחת בוקר, ערב וארוחות ביניים ניתן להכין כריכים עם נקניק. עדיף שנקניק העשוי מבשר עוף יהיה מעוף מובחר, למשל פסטרמה מנתחי עוף שלמים. יחד עם זאת, בכדי לזכות בחלבון איכותי ובריא חשוב לבחור במוצרי בשר מובחרים שמקורם בחיות שגודלו ללא אנטיביוטיקה והורמונים, כדוגמת מוצרי הבשר שחברת עוף טוב משווקת.
לשלב בארוחות ביצים ומוצרי חלב
מלבד מוצרי בשר, מוצרים מהחי שיש בהם חלבון כוללים גם ביצים, חמאה, יוגורט וסוגים שונים של גבינות. את המוצרים כדאי לשלב בארוחות שונות לאורך היום, בין אם מדובר בגרנולה עם יוגורט לארוחת בוקר, פשטידה לארוחת צהרים וחביתה לארוחת ערב. זאת לצד כריכים עם גבינות כמו כריך עם גבינה לבנה, גבינת שמנת, טוסט של גבינה צהובה ועוד.
יתרה מכך, ניתן לשלב חלבונים על ידי שתיית קפה או תה עם חלב, שיכול גם חלב אלטרנטיבי כמו חלב סויה או שיבולת שועל המכילים כמות מכובדת של חלבונים. ועוד דבר שכדאי לדעת: המים שיש במוצרי גבינה נחשבים עשירים בחלבון וגם בחומצות אמינו, לכן גם את המים האלו כדאי לשלב בתזונה, למשל בתוך סלט או פשטידה.
לשלב חלבונים שמקורם מהצומח
לצד חלבונים שמקורם מהחי ניתן גם לזכות בתוספת של חלבונים לתזונה ממקורות צמחיים. כך למשל, שקדים ואגוזים עשירים בחלבון והם מהווים תחליף בריא לנשנוש בין הארוחות. הדבר נכון גם לסוגים רבים של זרעים כמו זרעי פשתן שכדאי לשלב בתוך שייקים. בנוסף, גם קטניות עשירות בחלבונים ולכן מומלץ לשלבן בארוחות, למשל בתור תבשיל או מרק של עדשים או שעועית. מעבר לכך, מקורות עשירים בחלבון מהצומח יכולים להיות בדגנים מלאים ובאצות ספירולינה.
קרדיט לתמונה Freepik