חברת משקאות שיבולת שועל הגדולה בעולם, OATLY (‘אוטלי’), המבינה את אהבת שתיית הקפה בקרב הישראלים ויחד עם זאת את עליית המודעות לאכילה בריאה והפחתת מוצרי חלב, באה ומדגישה את יתרונותיו ואיכותו של משקה השיבולת שועל וחושפת את “ההגשה המושלמת” והנכונה להכנת קפה על בסיס צמחי בבית.
משקה זה הוא האלטרנטיבה המושלמת על בסיס צמחי לכל צורך בו עשויים להשתמש במוצרי חלב: בין אם זה אפייה, בישול או משקאות חמים.
בשנים האחרונות, בתקופת הקורונה, הכנסת אורחים ובילוי במרחב הביתי הפך להיות חלק בלתי נפרד משגרת היום יום. חברת ‘אוטלי’ משתפת במתכון וטיפים חשובים כיצד להפוך למארחים המכינים קפה מושלם ואיכותי. משקה שיבות שועל ‘אוטלי-בריסטה’ נוצרה במיוחד מתוך מחשבה על קפה מקצועי, עם תכולת שומן גבוהה יותר כדי “לעזור” לקצף להתמודד עם טמפרטורה קיצונית יותר מבלי להתפרק ולקבל קפה במרקם קרמי מושלם.
“ברגע שמבינים כיצד להכין את הקפה בהגשה מושלמת הופכים למארח המושלם”, אומר טובי ווידון, מומחה לקפה ובריסטה ומנהל הפיתוח הנוכחי של בריסטה ב-‘אוטלי’.
טובי ווידון, מומחה הקפה באוטלי מספק שלושה טיפים חיוניים:
- ניקוי מכונת הקפה – בעיצומו של חיי היומיום העמוסים, אנשים רבים שוכחים לשטוף את מכונת הקפה שלהם. את כל הכלים המשמשים להכנת קפה צריך לנקות באופן קבוע, לפחות כל חודשיים כדי שהשומן מהקפה והזיהומים ממי הברז יישטפו. תחזוקת המכונה וניקיונה מבטיח טעמים מדויקים וארומות מדהימות שכל חובב קפה יודע להעריך.
- התאמת סוג משקה שיבולת שועל לסוג הקפה -חשוב להתאים את סוג משקה שיבולת השועל לסוג ודרגת חוזק הקפה. משקה שיבולת שועל מתאים במיוחד לקפה עם ארומה שוקולדית המגיע מדרום אמריקה ואינדונזיה. כמו כן, קפה בצלייה כהה יותר עובד בצורה טובה ביותר עם מהדורת ‘בריסטה’ מבית אוטלי.
- עשה זאת בעצמך – ניתן לקנות פולי קפה ולטחון לבד או לרכוש קפה טחון טרי. חשוב לשים לב לכמות הקפה שאנו שמים במשקה. כלל האצבע הוא: 60 גרם קפה לליטר מים. עם זאת, ניתן להתאים את המתכון לטעם אישי, ולצליות כהות יותר, למשל, לשים אפילו 70 גרם קפה.
מתכון להכנת קפה מקצועי DIY, מאת טובי ווידון:
מרכיבים (ל-4 אנשים)
• מכונת נספרסו אחת
• 4-6 כפות קפה טחון
• משקה שיבולת שועל – מהדורת Oatly Barista
• קפסולת קפה
1. ניתן להוסיף “אוטלי מהדורת בריסטה” חם או קר לקפה שלכם והדרך המומלצת להכנת קפוצ’ינו אוטלי בבית היא להשתמש במכונת נספרסו. ראשית יש לבחור קפסולת קפה בעוצמה בינונית, בין דרגה 5 או 6, אשר מעניקה איזון טוב של מתיקות של טעם החלב והקפה.
2. לאחר שהכנו קפה בגודל אספרסו או אספרסו כפול לתוך כוס קפה שמכילה בערך 200-250 מ”ל נוזל, הגיע הזמן להקציף את ה”אוטלי בריסטה” באמצעות המקציף ארוצי’נו של נספרסו. לאחר החימום שופכים את המשקה ישירות על האספרסו.
3. אם מעדיפים קצף סמיך יותר, משאירים את הקפיץ בתוך המקציף ומשתמשים במעט פחות ממשקה האוטלי. לאחר ההקצפה שופכים את הקצף על האספרסו. לחלופין, ניתן גם להשתמש בכף כדי לגרוף קצף על האספרסו במקום לקפוצ’ינו במראה מסורתי עם עיגול קצף לבן באמצע.
4. אם בא לכם אייס קפה אתם יכולים להשתמש גם במקציף בפונקציה הקרה שלו ותוכלו לקבל אייס קפה נהדר. אם אתם אוהבים את הקפה שלכם קצת יותר מתוק, ניתן לערבב כף סוכר לתוך האספרסו החם כדי שיתמוסס לפני המזיגה לכוס עם הקרח. לאחר מכן הקציפו את משקה האוטלי (יחד עם הקפיץ לקבלת קצף סמיך יותר) ושפכו על האספרסו והקרח. כמובן שאל תשכחו להשתמש בקש רב פעמי!
אוטלי מציעה מגוון רחב של מוצרים מבוססי שיבולת שועל -חלב, גלידות, יוגורטים וממרחים. משקאות שיבולת שועל של אוטלי הם האלטרנטיבה המושלמת על בסיס צמחי לכל שימוש במוצרי חלב – בין אם לאפייה, בישול או משקאות חמים כמתבקש, המותג התרחב גם לקינוחים על בסיס חלב שיבולת שועל , תוך ניצול הביקוש הגובר לפינוקים מתוקים טבעוניים.