וואוווווווו מכירים את החלות המרובעות האלה שגודשות את המדפים בסופרים ובמכולות בימי שישי? הן אולי נראות פשוטות ופחות מרשימות מהמתחרות שלהן על המדף, אבל הן הכי טעימות, עבות, בשרניות ומהממות שיש אז הפעם מכינים בבית חלה מושלמת בדיוק כמו בסופר, ונהנים מטעם סופר עשיר, מרקם סופר רך ופריך וממאפה מושלם, שלא מצריך ביצה, ולא רק שלא נופל מהמקור, אלא עולה עליו פי אלףף, שלא לדבר על ניחוחות האפייה שיציפו את הבית באווירת סופ”ש מיוחדת. חלה זו מתאימה אש לכל שולחן סלטים של ערב שבת, מושלמת טילים עם מטבוחה, חציל ושניצל של שישי בצהריים ומעולה ביותר לטוסטים ולפרנץ’ טוסט לילדים ליום ראשון. שימו לב שלמיקסר לוקח כמה דקות לאסוף את הקמח, אז שימו בין כוס לכוס וחצי מים בהדרגה במהלך הלישה. אולי תצטרכו עוד רבע כוס, תלוי בספיגה של הקמח להשאיר רצועות בצק עבות ולכווץ את החלה בצדדים, להכניס לתבנית שזה בול בגודל במקום דבש אפשר בהחלט להשתמש בסילאן או בסוכר
אם התבנית גדולה וצריך לכווץ הרבה מהפינות לאמצע, יותר מומלץ לגזור תבנית אלומיניום ולעשות מעין גדר לתבנית בה נמצאת החלה נשארו כמה פרוסות חלה ליום ראשון? הכינו מהן טוסטים או פרנץ’ טוסטים מושלמים לילדים שורה תחתונה: חובה חובה ללוות את החלה המושלמת הזאת עם שכבה נדיבה של מטבוחה פיקנטית
החלה המהממת הזאת הוכיחה לכם שהכי קל לאפות בבית והתוצאה לא פחות טעימה מכל סופראו מאפייה? רוצים כבר עכשיו חלה לשבת קלה להכנה ורכה להפליא? אז קבלו עוד 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות, מרשימות וחגיגיות שיעשו לכם שבת מפנקת וטעימה במיוחד
אז איך מכינים מתכון לחלה מושלמת כמו בסופר?
באדיבות: מלי מאירוב
ציוד:
תבנית אינגליש רגילה (לא חד פעמי)
כוס מדידה חד פעמי חם
מצרכים:
3 וחצי כוסות קמח (חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
כף סוכר וכף דבש
מים
5 כפות שמן
כפית מלח
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר נשים קמח, שמרים יבשים, כף סוכר ודבש. נערבב, נוסיף חצי כוס מים ו-5 כפות שמן ונתחיל ללוש. שימו לב שלמיקסר לוקח כמה דקות לאסוף את הקמח אז נשמור עוד חצי כוס מים שאותה נוסיף בהדרגה במהלך הלישה ואולי נצטרך עוד רבע או חצי כוס תלוי בספיגה של הקמח.
כשמתחיל להתגבש בצק נוסיף כפית מלח, נמשיך ללוש עד לבצק אלסטי 10 דקות ונעשה כדור מהבצק. נעביר לקערה משומנת טיפה, נלטף את הבצק בשמן מעל, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה או יותר נוציא את הבצק, נחלק ל-3 כדורים שווים ונכסה במגבת לעשר דקות. נרדד קלות כל כדור על משטח טיפה משומן ונגלגל לרולדה. נכסה ל-5 דקות, נאריך את הרולדה עם הידיים לנחש, אבל עדיין נשאיר מרקם עבה. נקלע צמה מ-3 הנחשים, נכווץ לאמצע מהפינות ונניח בתבנית אינגליש רגילה (לא חד פעמי) לתפיחה עד שהבצק מגיע לגובה התבנית נבריש עם מים בעדינות ונכניס לתנור מחומם על 190 מעלות מדף שני מלמטה, אפייה 2 פסים עד שמזהיב. נוציא ונבריש עם עוד טיפונת שמן כשזה עוד חם.