דף הבית » אח, ארוחת החג! עם בוא האביב והפריחה מגיע גם פסח, שמעורר בנו רגשות מעורבים.
צרכנות

אח, ארוחת החג! עם בוא האביב והפריחה מגיע גם פסח, שמעורר בנו רגשות מעורבים.

ענת רפאלי

מחד, השמחה של האביב וההתחדשות… מאידך, לא תמיד נעים לשבת בשולחן החג ולשמוע את אותם הסיפורים שכבר סופרו מלא פעמים וגרוע מכך – להתמודד עם שאלות אישיות בנוגע לחיינו, שנשאלות לעיתים בחוסר טאקט.

חשוב להבין שלכל דבר יתרון וחיסרון. מצד אחד ישנה אווירה חגיגית ורואים אנשים אהובים, שעימם לא התראינו מסיבה כלשהי. מצד שני יש הרבה רעש ושאלות אישיות שלא תמיד כייף לענות עליהן.

לכן, כדאי “להכין את החג מראש” ובמידה וחשוב לי לשבת ליד מישהו ספציפי או לחלופין: חשוב לי לא לשבת ליד מישהו מסיבה מסוימת, אפשר לפנות למארחת לפני החג ולבקש בצורה נעימה שתושיב אותי ליד האדם שלידו אני מעדיפה לשבת. פעמים רבות זה אפשרי.

כן כדאי להכין את עצמי מראש כיצד אני רוצה להתנהל בארוחה ולבחור את מי אני רוצה שהאנשים יפגשו. לדוגמא: אני הנעימה, המנומסת, האדיבה, החייכנית, המרוחקת, החברתית, הקלילה. לעיתים כדאי גם להגיע עם תשובות מוכנות מראש.

במידה ואני מצליחה לראות את עצמי מצד אחד מנומסת: אומרת שלום ומצד שני כזו שיודעת לשים את הגבול כשצריך לשאלה כזאת או אחרת – יהיה לי קל יותר להעביר את הארוחה ואף ליהנות ממנה.

כאשר שואלים אותי האם יש לי חבר? מתי מתחתנים? מתי חושבים להביא ילדים ושהשעון מתקתק… כדאי שאהיה עם תשובה מוכנה כדיי שלא אתחיל להתבלבל, לכעוס או להיות מובכת. אפשר וכדאי לשים את הגבול (הגבול הוא שלי  – בשבילי ולא בשביל האדם האחר. אני יודעת עד לאן אני מאפשרת להיכנס לחיי הפרטיים והיכן לא).

כמובן שכדאי לשים את הגבול בצורה עדינה, נעימה ואפילו מצחיקה, אך יחד עם זאת באופן אסרטיבי.

לדוגמא: כאשר שואלים אותי האם יש לי חבר, או מתי אני מתחתנת, אני יכולה לענות עם חיוך ובטון נעים: “ברגע שיהיה – את תדעי”. אם ממשיכים לדבר על זה ומזכירים לי שבגילי אמא שלי היתה נשואה עם שני ילדים – אפשר לחזור על המשפט: “ברגע שיהיה – את תדעי”, תוך שאנו מסתכלים על האדם השואל ומחייכים כלפיו.

לגבי ילדים: הבאתם או אי הבאתם – אפשר להגיד שזה נושא אישי ופחות מתאים לדבר על זה. ממש לא חייבים להיכנס לתשובה מפורטת האם מנסים, כמה זמן ואיך זה הולך. חשוב לזכור שהרבה פעמים השאלות מגיעות מתוך אכפתיות כלפינו – מה שמאפשר לי להבין שאין טעם לכעוס וניתן פשוט לענות.

באופן כללי, כדאי ליצור קשר במהלך הארוחה עם האנשים שאליהם אני יותר מתחברת ולנסות ולבלות בעיקר בחברתם.

אפשר גם לבקש מאמא/אבא שיצרו קשר עם אותה הדודה שנוהגת לשאול שאלות אישיות לפני החג ויבקשו ממנה לא לדבר איתך על מתי יגיע בעל, ילדים או כל דבר אישי אחר. בקשה כזאת, שמגיעה מאדם קרוב יותר, מתקבלת בד”כ בצורה יפה יותר.

בכל מקרה, לא כדאי לענות בכעס/רוגז או ליצור מריבה בשולחן החג. זה משפיע על כולם ויוצר אנרגיה שלילית.

בנוסף, לא כדאי לדבר על פוליטיקה ודת. אלה נושאים שנויים במחלוקת שבמקרים רבים גורמים לוויכוחים סוערים ליד שולחן החג.

אסכם כי לדעתי הרבה תלוי בנו ובגישה שלנו, וכדאי לשאול את עצמי כיצד אהנה בחג? להתלבש יפה וליהנות ממה שאפשר.

ענת רפאלי – יוצרת בהירות, דיוק וחוזק בחיים.
מאמנת להתפתחות אישית מבוגרים ונוער ומעבירה סדנאות תקשורת בין אישית מטיבה ויעילהhttps://anatrafaely.wixsite.com/my-site/aboutme 

 ⁦ 050-717-3515⁩