כשאנשים ניגשים למקם את המיטה בחדר השינה, הרבה פעמים ברור להם מראש מהו המיקום האידאלי. עם זאת, ראוי לקחת בחשבון שהמיקום הראשון שעומד על הפרק אינו בהכרח המיקום הנכון. אז רגע לפני שממהרים למקם את המיטה, מוטב לשקול מגוון חלופות. אולי תחזרו לאפשרות הראשונה, אך תהיו מגובים במגוון טיעונים מורכבים ומעניינים. עומדים לעצב את חדר השינה? הכנו לכם 3 כיוונים. מוזמנים ללמוד מה יש לגישת הפנג שווי ולשיקולים פסיכולוגים ותרבותיים לתרום בנושא – מוזמנים לישון על זה!
עיצוב החדר בהתאם לעקרונות הפנג שוואי
מתחברים לתורת הפנג שוואי? עקבו אחר הדגשים הבאים:
- לאחר שבוחרים מזרון מומלץ , מוטב לבחור במיטה שמכילה ראש, ואף עדיף שהוא יהיה עשוי מעץ ובעל גימורים רכים ומעוגלים.
- בחירת המיקום של הראש מושפעת מ”מספר הקואה” האישי שלכם (מספר גורל).
- מוטב שהראש של המיטה יהיה צמוד לקיר, אלא אם כן באותו מיקום עוברת צנרת.
- אל תציבו את המיטה ישר מול הדלת.
- לצד המיטה הציבו שתי שידות, רצוי שידות זהות לגמרי.
- בהתאם לפנג שוואי, רצוי למעט ברהיטים בחדר השינה, ועל כן מיטה וחצי עם ארגז מצעים מהווה פתרון אלגנטי. מדובר ברהיט לא מאוד גדול שמאגד בתוכו שני מוצרים. מיטה ומגירת מצעים.
- מוטב להציב את המיטה באופן שמאפשר גישה משני הכיוונים. מסייע לשמר איזון אנרגטי ובין היתר מזמן זוגיות בריאה.
- אין למקם את המיטה מתחת לחלון, גורם לאנרגיה לנדוד. אין ברירה? היעזרו בווילונות החשכה ותישנו עם חלונות סגורים.
- אין למקם את המיטה מול מראה. בהתאם לפנג שוואי, בעת שינה מול מראה האנרגיות מתרוקנות.
- מעבר למיקום, הפנג שוואי מתייחס גם לאלמנטים משלימים. מבחינה אנרגטית, חשוב שתיבחרו במזרן איכותי, בשמיכה שמתאימה לעונה וגם במצעים נעימים למגע ולמראה.
מיקום המיטה בהתאם לשיקולים פסיכולוגים
זה עשוי להיות מפתיע, אך גם לשיקולים פסיכולוגים יש תפקיד מכריע בבחירת המיקום עבור המיטה. אנשים חשים יותר בטוחים כאשר הם יכולים לראות מי מגיע לחדר וכשהם רחוקים ממוקדים שעשויים להיתפס כבעייתיים. אי לכך רצוי להציב את המיטה רחוק מהדלת, מהחלון ומהארון, ואף בזווית שאינה חושפת אותנו בפני אנשים שנכנסים לחדר, אך שכן מאפשרת לראות מי נכנס לחדר. כמו כן, מחקרים מראים שאנשים נרגשים מעדיפים לישון עם הראש לכיוון צפון, ואילו אנשים עייפים מעדיפים לישון עם הראש לכיוון מזרח. אומנם פחות שימושי, אך בהחלט מעורר עניין.
מיקום המיטה בהתאם לשיקולים תרבותיים
מרתק לגלות שלתרבויות שונות יש חוקים משלהם, במיוחד עבור הסוגיה שעומדת על הפרק. כך למשל ברוסיה לא נוהגים להציב את המיטה באופן שבו הרגליים מופנות כלפי הדלת (מעיד על חוצפה ומעיד על האופן שבו מוציאים מהבית אדם שנפטר). ביפן לא נהוג לישון עם הראש לכיוון צפון (מהווה סימן רע). מה מבחינת היהדות? יש פוסקים שאוחזים בגישה שאין לישון בין מזרח למערב, אלא בין דרום לצפון, כאשר הראש מופנה לכיוון צפון, אם כי הדעות חלוקות.
מתיאוריה למעשה – מקבלים החלטה!
מה עתה? נכנסים לחדר, בוחנים לאלו סעיפים יותר מתחברים, משווים יתרונות וחסרונות של שתי חלופות מובילות, ובשעה טובה עוברים למקם את המיטה.