דף הבית » היתרונות הבריאותיים של אוכל חריף
תוכן שיווקי

היתרונות הבריאותיים של אוכל חריף

קרדיט תמונה FREEPIK

אוהבים אוכל חריף? מסתבר שמעבר לחוויה הקולינרית המיוחדת לה אתם זוכים, אתם גם נהנים משלל יתרונות בריאותיים מיוחדים.לפני שאתם מחפשים מתכונים לסחוג או למטבוחה לוהטת, זה הזמן להבין מה עושה אוכל חריף, חוץ מאפשר לגרום ללשון שלכם לעקצץ ולמצח להזיע.

האם אוכל חריף עוזר לרדת במשקל?

פלפל צ’ילי חריף בהחלט גורם לפה שלכם לשרוף, אבל האם הוא יכול לשרוף גם קלוריות? זה נשמע מוזר, אבל זה לא כזה מופרך. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים יותר מזונות חריפים, נוטים פחות לסבול מהשמנת יתר או לשאת משקל עודף.

איך זה קורה?

אוכל חריף משפר את חילוף החומרים חלק גדול מהמחקר על מאכלים חריפים מתמקד בקפסאיצין, התרכובת שנותנת לפלפלים את היכולת שלהם לבעוט לכם בבטן (בקטע טוב כמובן). מחקרים מסוימים גילו כי התרכובת הזו מגבירה את יכולת הגוף לפרק שומן ולשרוף יותר אנרגיה. כלומר, אוכל חריף עוזר לשפר את מנגנוני שריפת הזומן של הגוף, מה שעוזר לרדת במשקל וגם לנהל אותו טוב יותר. אוכל חריף עוזר לשלוט בתאבון

צ’ילי, סחוג ומאכלים חריפים אחרים עשויים להשפיע על רמות הרעב שלכם. על פי מחקרים, קפסאיצין פועל על ההיפותלמוס – החלק במוח ששולט ברעב ובשובע, מה שאומר שהוספת חריף לארוחה יכולה לגרום לכם להרגיש מלאים מהר יותר, ובכך לאכול פחות. באופן כללי, הוכח כי אנשים שצורכים מזונות חריפים יחסית, נוטים לאכול פחות במהלך היום.

יתרונות בריאותיים נוספים של מזונות חריפים

שיפור בריאות הלב על ידי סיוע בפירוק השומנים במזון, תבלינים עשויים לשפר את בריאות הלב. כמה מחקרים הראו כי ארוחה חריפה עשויה להפחית את הסיכון למחלות כמו לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה וסוכרת מסוג 2. מחקר מאוניברסיטת ורמונט מצא שאנשים שאוכלים באופן קבוע פלפל צ’ילי, נמצאים בסבירות נמוכה ב-13% למוות, בעיקר כי יש להם פחות סיכוי לסבול מהתקפי לב או משבץ מוחי. מניעת דלקות מנות מתובלות וחריפות , עם כמות גבוהה של קפסאיצין, יכולות לעזור להילחם בדלקת בדרגה נמוכה במעיים.

איך אתם יכולים לתבל את החיים שלכם?

אם אתה לא רגילים למאכלים חריפים, תתחילו לאט. אל תחפשו מתכונים לסחוג החריף ביותר שיש, מכיוון שלא תצליחו לאכול אותו ולא תזכו להנות מהיתרונות שלו.

הגזמה עלולה לגרום לפה שלכם לשרוף, וגם להפוך את החוויה של הביקור בשירותים למאוד לא נעימה. אם אתם לא אוכלים חריף בדרך כלל, תוכלו להרגיש את האפקט עם מעט מאוד תבלינים, ובמקביל להנות מהיתרונות הבריאותיים. אם תמשיכו לאכול מאכלים חריפים, סביר להניח שהסבילות שלכם לחריפות תעלה עם הזמן. כלומר, אתם בהחלט יכולים להתנסות, רק בצורה זהירה והדרגתית.

לסיכום, אל תשכחו – אוכל חריף יכול להיות בריא, אבל אתם חייבים להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת.