בחירת רופאים מקצועיים היא עבור רובנו שילוב של סנטימנט, עם אמון שאנו רוחשים לבעל המקצוע שאותו בחרנו. מומחים לרפואה אומרים כי האמון שניתן ברופא, מהווה מחצית הדרך להצלחה בטיפול הרפואי. הדבר נכון לגבי כל מקצוע רפואי, ונכון שבעתיים כשבאים לבחור רופאי שיניים בהרצליה או בכל מקום אחר, שיטפלו בשיניים שלכם. למה חשוב כל כך לבחור רופא שיניים מועדף, ולא להשאיר מקום ליד הגורל? על מה חשוב להקפיד כאשר בוחרים ואת רופא השיניים שיטפל בכם בהמשך? להלן התשובות.
למה חשוב לבחור מראש רופאי שיניים בהרצליה ובכלל
טיפולי שיניים נמנים עם הטיפולים המשמעותיים ביותר. מצד שני, העלות שלהם גבוהה, ומרבית הביטוחים הרפואיים אינם כוללים בהכרח גם טיפולי שיניים. בנוסף, השיניים, שלכאורה הן חזקות ועמידות, הן חלק רגיש מאד בגוף, טיפול לא מקצועי, עלול לגרום נזק לא מבוטל מבחינה כספית וכאבים חזקים לאורך זמן. על מנת להימנע מחוויות לא נעימות מהסוג הזה, כדאי ואפילו חובה לבחור מראש רופא שיניים איכותי.
על מה חשוב להקפיד כאשר בוחרים רופא שיניים
- תעודות מקצועיות: הדבר הראשון שחשוב להקפיד עליו, הוא שלרופא שבחרתם תהיינה תעודות מקצועיות, המעידות על ההשכלה הרפואית שלו ועל ההשכלה הספציפית שלו בתחום טיפולי השיניים. בדרך כלל, רופאים תולים את תעודות ההשכלה שלהם במקום בולט לעין. במקרה שלא, אין זאת חוצפה כלל ועיקר לבקש לראות את תעודות ההסמכה.
- הסמכה בישראל: חשוב שרופא שיניים הפועל בישראל, יעבור את בחינות ההסמכה בישראל. לא מספיקה ההשכלה, אלא חשוב שלרופא יהיה רישיון לפעול כאן. מי שיש לו רישיון, הוא בדרך כלל גם מבוטח כנגד נזקים שעלולים להיגרם בשוגג למטופלים
- התמחות מקצועית: אם אתם צריכים לעבור טיפול מקצועי ספציפי, חשוב לברר שלרופא אשר מתעתד לבצע את הטיפול, אכן יש הסמכה או לכל הפחות ניסיון מוצהר וברור בתחום. למשל – אם אתם אמורים לעבור השתלת שיניים, חשוב לברר אם לרופא המטפל אכן יש ניסיון בהשתלות שיניים. אם אתם אמורים לעבור ניתוח, חשוב לדעת שהרופא שבחרתם אכן מנוסה ויכול לבצע את הניתוח בצורה טובה ומקצועית.
- המלצות של מטופלים : בנוסף לאמור לעיל, חשוב לבצע בדיקה ברשתות החברתיות ובאינטרנט. בעידן המודרני, אפשר למצוא מידע על כל בעל מקצוע. אם יש אזכורים שליליים בקשר לרופא, כדאי לבדוק מה מקורם. העדר אזכורים הוא, בדרך כלל, סימן חיובי, זאת, משום שביקורת שלילית אנשים ממהרים לכתוב, אבל ביקורת חיובית – פחות.
אחרי שדיברנו על ניסיון, הסמכה וביקורות, הטיפ החמישי הוא הכימיה. חשוב שתהיה כימיה של ממש בין המטופלים לבין הרופא. כאן מדובר בעניין אישי לחלוטין, ולא במשהו שלכם או לרופא עצמו יכולה להיות שליטה עליו. כאמור, הביטחון שהמטפל חש תחת הידיים של הרופא, הוא מחצית הדרך להצלחה.