בעבר, לאנשים שרצו להנות משייקים ללא חלב היו מעט מאוד אפשרויות, וברוב המקרים הם נאלצו להסתפק בשייק על בסיס מיץ תפוזים. גם זה יכול להיות טעים מאוד, אבל קשה לקבל כך את המרקם הקטיפתי, עליו אתם חולמים. למרבה המזל, כיום אנשים שרגישים או אלרגיים לחלב, שומרים על כשרות או על דיאטה, או סתם נמנעים מחלב מטעמי בריאות וסגנון חיים, יכולים לקבל את המרקם הזה בשלל דרכים.
אתם ממש לא חייבים חלב, יוגורט, שמנת או גבינה כדי להנות משייק צונן בימים החמים של הקיץ. אספנו לכם 8 מתכוני שייקים לא חלביים, שאתם יכולים לנסות בבית.
שייק חלב קוקוס
אין הרבה תחליפים לחלב, שעושים עבודה טובה יותר ביצירת המרקם הנכון, מאשר חלב קוקוס. אנחנו ממליצים להכין שייק עם תותים או פירות יער קפואים אחרים, אבל כמובן שאפשר להוסיף כמעט כל דבר. מעדיפים להסתיר מעט את טעם הקוקוס? תוסיפו שוקולד, או אבקת קקאו, לתערובת.
שייק חלב שיבולת שועל
עוד תחליף אהוב לחלב מן החי, הוא חלב שיבולת שועל. בדומה לקוקוס, הוא מעניק למשקה גוף קרמי ויציב, וגם מכיל לא מעט חומרים מזינים. מה מוסיפים? כל סוג של פרי קפוא, או ערבוב של כמה פירות, יכול לעבוד. אתם יכולים “לתבל” במעט אגוזים.
שייק חלב שקדים
אם כבר אגוזים, למה לא חלב שעשוי משקדים? המרקם של שייק כזה הוא מעט פחות קרמי אבל עדיין נפלא, ועם תוספת של תותים ובננות, אתם לא יכולים לטעות.
שייק תרד
אחרי שדיברנו על התחליפים המוכרים לחלב, הגיע הזמן להזכיר שניתן להשיג מרקם משכר גם בעזרת פירות בלבד. שייק תרד (אליו ניתן להוסיף עוד המון ירוקים בריאים) מספק מרקם מפתיע, שלא לדבר על הערכים התזונתיים המעולים המתלווים אליו.
שייק אסאי
נהנים לאכול קערת גלידת אסאי מרעננת? הרשו לנו להציע את הדבר הטוב הבא, אם כי יש אנשים שאפילו יעדיפו את צורת השייק. בימי החמים של הקיץ הישראלי, אין הרבה משאות שיעזרו לכם לטעון מצברים יותר מזה.
שייק חמאת בוטנים
הרבה מאוד אנשים אוהבים חמאת בוטנים, אבל לא מודעים לכך שניתן להשתמש בה גם במשקאות קיציים ואחרים. עם שייק כזה, לא תצטרכו שום מוצר חלבי, וממש לא תשימו לב להבדל. למשקה טעם טהור ומענג של בוטנים, עם מרקם חלק להפליא. לא צריך הרבה מרכיבים כדי להפוך אותו לתענוג של ממש.
שייק גזר
כולם יודעים שגזר זה בריא, אבל לא פחות מזה, הוא מאוד טעים. אתם יכולים להוסיף תפוזים, תפוחים, מנגו ופירות נוספים, ולהנות משייק טבעוני נהדר.
שייק סלק
זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל תסמכו עלינו – סלק הוא מרכיב מושלם עבור שייק מיוחד. אתם לא צריכים אפילו לבשל את הסלק, פשוט תכניסו אותו נא לתוך תערובת שכוללת בננות, תפוחים ואננס, ותקבלו משקה חמוץ מתוק מדהים.