דף הבית » 5 טיפים לרכישת מזרן באינטרנט בלי לחוש אותו
צרכנות

5 טיפים לרכישת מזרן באינטרנט בלי לחוש אותו

מיטה מרופדת של סוהם החל מ 3490 שקלים למיטה זוגית. צילום יח"צ דג הזהב

אם הייתם שואלים לפני עשור, מיהו האיש האמיץ שיסכים לרכוש שמלה באינטרנט מבלי למדוד אותה, סביר להניח שהייתם זוכים למבטי בוז. שוק המכירות און-ליין בשנת 2022 שבר את כל שיאי המכירות – עם הקורונה וגם בלעדיה. גם בשנה שעברה עקפו המכירות באינטרנט את המכירות בפועל, בקניונים ובחנויות.

ועם זאת, נדמה שתחום אחד עדיין לא נכבש: רכישת מזרן באמצעות האינטרנט. המהפכה כבר החלה בארה”ב: אפילו חברות ענק אמריקאיות כמו קָסְפֶּר או טֶמְפּוֹרפֶדִּיק, שבנו את המוניטין שלהן על שיווק מזרנים בסניפים, אימצו בגדול את המודל האינטרנטי, וכיום רוב מוחלט של המכירות מתבצע באמצעות הדיגיטל, מבלי שאנשים צריכים להגיע לסניף, לשכב מזרן אחרי מזרן ולעשות פאדיחות.

התייעצנו עם אננדה לב, הבעלים של רשת “סוהם” באתר www.soham.co.il המתמחה במצעים ובמזרנים פרימיום, כדי להבין איך לא ליפול בפח כשרוכשים מזרן באינטרנט.

1. אל תקנו חתול בשק

כשאתם רוכשים מזרן אונליין, אין לכם אפשרות לחוש אותו בעצמכם, לכן חשוב במיוחד לשים דגש על מרכיבי המזרן. גם אם אתם רוכשים מזרן מחברה מוכרת, זה עדיין לא מספיק בהתחשב בכך שלעתים לכל חברה יש עשרות דגמים שונים. ברור שלא כולם באותה האיכות, ולא תמיד קל להבחין ביניהם. לכן, מאוד מומלץ להתעניין ולהבין במושגים בסיסיים כמו: דחיסות של ספוג, ויסקו, לטקס וכו׳. מידע זה זמין באינטרנט, ויכול לעזור לכם לבחור מזרן שלא רק יהיה לכם טוב ונוח, אלא גם ישמש אתכם לשנים רבות.

2. אל תתפתו לעסקאות מפוקפקות

אם אתם נתקלים באינטרנט בעסקה שנראית טובה מדי מכדי להיות אמיתית, כמו למשל מזרן שנמכר רק היום ב-76% הנחה, או מזרון שעולה 760 ש״ח במקום 7,420 ש״ח ״מחיר רגיל״, קחו בחשבון שכנראה העסקה באמת טובה מדי מכדי להיות אמיתית.

כל מי שהתעניין ברכישת מזרן אונליין ודאי נחשף להצעות רבות שרצות ברשת עבור מזרנים במחירים נמוכים, ואף נמוכים מאוד. אם אתם לא ממש מבינים בזה, ובהיעדר שקיפות לגבי מרכיבי המזרן, ייתכן שתרכשו מזרן שלמרות שיהיה זול ברכישה, בסיכומו של חשבון יהיה יקר מאוד.

מזרנים באיכות נמוכה יכולים להתחיל לשקוע כבר אחרי שנה או שנתיים, בעוד מזרן איכותי יכול להעניק לכם תמיכה יציבה לשינה טובה גם שבע שנים או יותר, לפני שהבלאי יהיה ראוי לציון. גם קצב ההידרדרות יהיה אטי יותר במזרן איכותי לעומת מזרן זול. בתחשיב של עלות לזמן שימוש – בהחלט יתכן שמזרן זול יעלה יותר לחודש ממזרן שעלותו כפולה – כך תשלמו יותר, ותקבלו משהו הרבה פחות טוב.

החשבון פשוט – שווה להשקיע במזרן איכותי.

3. מה יותר אורטופדי – מזרן קשה או רך?

לרוב, הדבר הראשון עליו חושבים כששוקלים רכישת מזרן בלי לחוש אותו, מה שנראה כחשוב במיוחד – איך נוכל לדעת שדרגת הקושי שלו מתאימה לנו?

אומנם משווקים רבים מציגים ׳דרגת קושי׳ שונה לכל מזרן – אך מידע זה לא ממש יועיל לכם – מכיוון שמדובר במדד סובייקטיבי לחלוטין. אין מבחן אחיד שהיצרנים מפעילים כדי לקבוע מהי דרגת הקושי של כל מזרן.

לא זו בלבד: קביעת דרגת קושי של מזרן אף איננה לוקחת בחשבון את מדרג של ספוגים בקשיחויות שונות המרכיבים אותו. חלק מהשכבות רכות, חלק קשיחות יותר, ואין אפשרות לקבוע רמה אחידה של קושי למזרן.

אז איך זה בכל זאת שרכישת מזרנים אונליין נהיתה כה פופולרית? ובכן, מסתבר שההעדפה למזרן רך או קשה היא בראש ובראשונה עניין של הרגל. זה שאתם רגילים לדרגת קושי מסוימת, לא בהכרח אומר שהיא הטובה ביותר עבורכם. יש גם מידה לא מועטה של העדפה תרבותית בשאלה זו: בארה״ב ההעדפה היא למזרנים רכים יותר – או כפי שהם נקראים שם: plush. בישראל מקובל להניח שדווקא מזרן קשיח הוא יותר ׳אורטופדי׳. אלא אם האורטופד שלכם הורה לכם להשתמש במזרן כזה או אחר, אין ממש משמעות לכינוי ׳אורטופדי׳ ביחס למזרן.

אם מזרן קשה היה ערובה לפחות כאבים, כולנו היינו ישנים על גבי שמיכה מונחת על הרצפה, אך מי שינסה לעשות זאת כנראה יתחרט על כך למחרת. גם מזרן רך מדי לא יעניק את התמיכה הנחוצה למרכזי הכובד של גופכם, כך תמצאו את עצמכם ישנים בתנוחה קמורה, מה שעלול לגרור כאבים במהלך היום.

מזרני סוהם הנחה של 300 עד 500 שקל למזרן זוגי בבלאק פריידיי. צילום: סטודיו דג הזהב

כמו הרבה דברים בחיים, גם במזרנים, התשובה לשאלת הקושי היא ׳מקום טוב באמצע׳. מזרן בקשיחות בינונית מתאים להכי הרבה אנשים, ומומלץ במיוחד כאשר ישנים בזוג, ולישנים על הצד.

בכל מקרה, התכונות של ספוגים איכותיים – הוויסקו-אלסטיות של הוויסקו, האלסטיות של הלטקס, הם שמשפיעים על נוחות השינה יותר מאשר הקושי או הרכות של המזרן.

4. רכשו מידת מזרן לפי הצורך, לא לפי המיטה

טעות נפוצה ברכישת מזרן היא בחירת מידתו אך ורק לפי גודל המיטה הקיימת. אם המיטה שלכם באורך 1.90, כמו מיטות רבות בארץ, וישן עליה לפחות אדם אחד בגובה ממוצע ומעלה, בהחלט יתכן שהמיטה שלכם קצרה מדי. לכן, אלא אם מדובר ברהיט ממש מיוחד או יקר ערך, כשקונים מזרן חדש חשוב לבחור את המידה לפי הצרכים שלכם, ולא לפי גודל המיטה שכבר יש.

אם אין לכם תקציב ממש עכשיו גם למיטה וגם למזרן, מומלץ לרכוש בסיס מיטה בעלות נמוכה מאוד, ישנם כאלה בשפע למכירה באינטרנט, והם יכולים לספק את צרכיכם עד שתמצאו את המיטה המושלמת, או את התקציב עבורה.

5. הכינו מראש מקום לאחסון זמני של מזרן

היום רוב המשווקים שמוכרים מזרונים דרך האינטרנט מציעים תקופת ניסיון ארוכה שמאפשרת לוודא שהמזרן באמת נוח לכם. זו לא פחות ממהפכה צרכנית, אך על מנת ליהנות ממנה באמת, יש צורך לדאוג מראש לדבר אחד חשוב: מקום לאחסון זמני של מזרן. זה יכול להיות מחסן, חדר פנוי אם יש, בית של מישהו אחר או פשוט 30 ס״מ מאחורי ארון.

הרי אם אתם מזמינים מזרון אונליין, כנראה שהמזרן הנוכחי שלכם הגיע לסוף דרכו, ועדיף לנצל את ההזדמנות על מנת לפנות אותו. רוב החברות מאפשרות פינוי של מזרן ישן ללא עלות או בתוספת לא גבוהה.

מקום האיחסון נחוץ לכם יותר כ׳תעודת ביטוח׳. זה מה שיאפשר לכם להחליף מזרן, אם לא תהיו מרוצים. נניח שתזמינו מזרן אונליין, ואחרי שתישנו עליו חודש, תגיעו למסקנה שהוא פשוט לא מתאים לכם. ברוב המקרים יאספו אותו מכם ללא עלות, אך לא תהיה לכם אפשרות לבצע תיאום של קבלת מזרן חדש לאותו זמן בדיוק בו יאספו את הישן מכם. לכן, למרות שהמטרה בטיפים אלה היא שלא תצטרכו להחזיר מזרן שהוזמן בלי שחשתם אותו מראש, אם יהיה צורך – חשוב שתהיו ערוכים לכך. זה מה שיבטיח שבסופו של דבר תהיו באמת מרוצים.

לפרטים נוספים כנסו לאתר www.soham.co.il