דף הבית » תבלינים מומלצים לארוחה מפסקת קרן גרשון, מנהלת השיווק של חברת תבליני נפטון
צרכנות

תבלינים מומלצים לארוחה מפסקת קרן גרשון, מנהלת השיווק של חברת תבליני נפטון

קרן גרשון מנהלת השיווק תבליני נפטון. קרדיט צילום: יח"צ

מיד עם צאת ראש השנה, אנו מתקרבים בצעדי ענק אל יום כיפור ועל הצום שמתלווה אליו. לקראת הארוחה המפסקת, קרן גרשון, מנהלת השיווק בחברת תבליני נפטון, עם המלצות לתבלינים שיתאימו לתיבול הארוחה האחרונה שפותחת את הצום, שיסייעו לתחושת השובע, יקלו על ההתמודדות מהימנעות ממזון ומשקאות וידכאו תחושת רעב וצמא

ידוע זה מכבר כי בארוחה המקדימה של לפני הצום (הארוחה המפסקת), מומלץ להימנע משימוש יתר במלח ותבלינים דומיננטיים, שעלולים לגרום לצמא וליובש ולהגביר את הרעב. לכן כדאי למצוא תחליפים שיסייעו בהכנת הגוף לצום, יקלו על ההתמודדות עימו ועל חזרה לשגרה לאחריו. מצרפת כמה המלצות לתבלינים שיעשירו את המנות, יעניקו טעם ויסייעו בפתרון בעיות שעלולות לעלות בעקבות צום ממושך – במהלכו ולאחריו.

תבלינים כגון כורכום, קינמון, הל וזנגוויל (ג’ינג’ר) – מעוררים ומעודדים מחדש את מערכות הגוף, לכן מתאימים לארוחה המפסקת וגם לארוחה שלאחר הצום

קינמון – נחשב לתבלין פלא. מעבר לסגולותיו במניעת מחלות שונות, ניתן להשתמש בו גם כתחליף למלח וגם לסוכר.

כורכום – נחשב לתבלין בריא ומומלץ, בעל תכונות אנטי דלקתיות ומאופיין בטעם אדמתי ומעט חריף מומלץ לתבל את המאכלים בכורכום כבר שבוע לפני הצום, כדי להגביר את ייצור מיצי המרה של הכבד וכך “לנצל” את הצום לניקוי הגוף ושיפור תפקודו בצאת הצום. אורז מלא עם כורכום וזרעי כמון, תהיה תוספת מצויינת, טעימה ומשביעה. שילוב של כורכום ופלפל שחור תורמת לספיגה טובה של הכורכומין בגוף.

זנגוויל (ג’ינג’ר) – בעל טעם דומיננטי, המשלב בין חריפות למתיקת, ניחן בסגולות בריאותיות רבות, אנטי דלקתי ומסייע בהפחתת כאבי שרירים.

זרעי שומר, אניס, כמון וכוסברה תורמים להרגשת מלאות ושובע, לניקוי הדם, לחילוף חומרים תקין ולהקטנת הכמיהה למתוק. מומלץ לשלבם במאכלי הארוחה. אם חוששים מטעמם הדומיננטי, ניתן לאכול חופן בתום הארוחה.

לזרעי הכוסברה גם טעם דומיננטי, עמוק ולימוני, המטשטש את היעדר המלח או הפחתתו וגם תורמים לשפיור תפקוד המוח ומערכת החיסון.

תיבול סלטים ומנות ירקות בתבלינים כגון אורגנו, מרווה, רוזמרין יתרום להתמודדות עם הצום, כיוון שהם מרדימים את חוש הטעם, מקטינים רעב, מקטינים את הכמיהה למתוק ומווסתים את רמת הסוכרים בדם לפני צום.

בזיליקום – מוסיף טעם וארומה למאכלים, עשיר בוויטמינים ובעל תכונות נוגדות חמצון.

במהלך היום שלפני הארוחה, מומלץ להרבות בשתיית מים עם לימון ונענע ובתום הארוחה לשתות תה צמחים מחוזק בתבלינים כגון קינמון, זנגוויל ועלי תבלון.

בצום עצמו – במידה ותוקפת את הצמים תחושת רעב, מומלץ להריח קינמון, ציפורן או הל  שיסייעו בדיכוי תחושת הרעב.

וטיפ נוסף – במידה ובמהלך הצום אתם נתקפים כאב ראש, ניתן לשפשף את הרקות באמצעות עלי מנטה (נענע), שמסייעים בזרימת הדם לראש ולכן תורמים לצמצום הכאב צום קל ומועיל!!