הטעם המרגש של בשר מעושן לא יכול להשתוות לשום דבר אחר… לא משנה כמה שעות בסיר או בתנור, צלייה עושה למזון את מה ששום דבר אחר לא יכול לעשות לו. שיטת העישון הופכת כל מאכל שתעשנו לבעל טעם ארומטי ייחודי המעניק למנה שלכם טעמים שאי אפשר לשכוח…
במשך השנים התפתחו מתודולוגיות שונות לעישון בשר ואם בעבר היה צורך לעמוד שעות מעל המנגל כדי להגיע לטעם המדויק של עישון הבשר ברמה הרצויה הרי שבשנים האחרונות הרבה יותר אנשים מעדיפים את הנוחות, הפשטות והקלות שבעישון בשר באמצעות מעשנה מתקדמת. כי בשביל מה להתלכלך ולמלא את האזור בריחות לא נעימים כשאפשר ליהנות
למה לעמוד ולנפנף שעות מעל מנגל, לסבול ריחות נוראיים ולהתמודד עם אינספור לכלוך כשאפשר ליהנות ממעשנה שלוקחת בהליכה כל גריל גז מומלץ ?
מעשנה איכותית לבשרים איכותיים
מעשנה איכותית מעניקה לבשר טעם ארומטי ייחודי. הודות לעישון במעשנה מתקדמת, הטמפרטורה נשארת אחידה לאורך זמן ותא האפייה נשאר אפוף עשן במשך כל התהליך. נכון להיום בתחום המעשנות המתקדמות קיימים שני סוגים עיקריים של מעשנות:
מעשנת מסורתית
מעשנה מסורתית על פחמים מפיקה את החום מתוך הפחמים עצמם. העשן, לעומת זאת, מגיע מהצ’אנקים – אלו הם קוביות או שבבי עץ מרוסקים הנרכשים בנפרד והם אלו המעניקים לבשר המעושן את טעמו הייחודי. השילוב בין השניים יוצר את הטעמים הנפלאים.
מעשנה אוטומטית
מעשנה אוטומטית עובדת על פלט, באמצעות כופתיות עץ קטנות ודחוסות המייצרות את העשן והודות לכך, העשן הוא נקי ועדין יותר.
דגמים של מעשנות בשר
ישנם דגמים שונים של מעשנות בשר כאשר כל דגם מהווה שימוש אחר ומאפשר עבודה אחרת עם הבשר. אלו הם הסוגים המקובלים ביותר:
מעשנת בשר עומדת – VERTICAL
מעשנת בשר עומדת קיבלה את השם “ארון” הודות למבנה ולצורתה הייחודיים. למעשנת בשר יש שני תאים מרכזיים: תא הבעירה הפנימי המצוי בחלק התחתון ותא עישון הנמצא בחלק העליון ואליו מוכנס הבשר. מעשנה זו מחייבת שני פתחים שונים לצורך עישון מוצלח.
לתא עישון עומד יש מספר קומות ברוב המקרים לעישון של מספר נתחים שונים. הפתחים עומדים בגבהים שונים ובמרחקים שונים מתא הבעירה, מה שמאפשר למקם כל נתח באזור אחר לפי מידת העשייה הרצויה לכל אחד מהנתחים.
מעשנת בשר שוכבת
מעשנת בשר שוכבת גם היא נקראת כך על שם מבנה וצורתה. אלו בתורם מזכירים מאד את המעשנות והגרילים המוכרים. זרימת העשן במעשנות אלו הינה צידית כך שהיא מייצרת טעם ייחודי מתא הבעירה. במעשנת בשר שוכבת תוכלו לבחור את מידת העשייה של הבשר באמצעות בחירה של מיקום התא ומיקום הבשר. באופן זה תוכלו להיות בעלי שליטה מלאה על מידת העשייה של הבשר בכל אחד מחלקיו.
מעשנת בשר KAMADO
מעשנת בשר היא מעשנה קרמית כאשר היתרונות העיקריים המאפיינים אותה הם שמירת חום מעולה לאורך זמן מבלי להצטרך לתפעל את המעשנה או לפקח עליה ללא הפסקה בזמן העישון עצמו. בנוסף, יש שימוש הרבה יותר ממותן בפחמים והצריכה החסכונית משפיעה על יכולת שימוש לטווח זמן ארוך.