ניתן לומר באופן חד משמעי כי עולם המזון הוא ללא צל של ספק עולם מאתגר במיוחד שכן, מדובר על אחת מהתעשיות המוערכות ביותר, במיוחד לאור העובדה כי למזון ולשתייה ישנו משקל רב ומשמעותי בשגרת החיים שלנו. מדובר למעשה על תעשייה כזו הכפופה לרגולציות רבות, רגולציות המבוססת על הפיקוח והתקנות של משרד הבריאות ולא בכדי שכן, מדובר על גוף שתפקידו העיקרי הינו לסייע לאזרחים בשמירה על בריאותם מפני מחלות זיהומיות כאלו ואחרות. נוסף על כן, יש לציין כי רישיום למפעל מזון הוא רישיון אשר מונפק על ידי שירות המזון מטעם משרד הבריאות, שירות שתפקידו יהיה לאפשר פיקוח על פס הייצור במפעלי המזון השונים ברחבי מדינת ישראל, על מנת להבטיח שמירה על בריאות הציבור הרחב.
החשיבות מאחורי שירותיו של טכנולוג המזון
תחילה, חשוב להבין כי תהליכי הייצור בקרב מפעלי המזון השונים משפיעים באופן ישיר על מאפייניו התזונתיים, הטעם שלו, אורך חיי המדף שלו וכיוצא בכך. זאת בעוד כי לכל סוג של מזון ישנם מאפיינים יחודיים לו אשר דורשים התייחסות, התייחסות אשר מחייבת הערכות ותכנון של מפעלי המזון על סוגי המזון השונים. בעלי עסקים עם רישיון יצרן בתעשיית המזון חייבים בהעסקת שירותיו של טכנולוג מזון בצורך ביצוע בקרה שוטפת בתוך המערך של בית העסק, בין אם מדובר על מפעל לייצור חטיפי מזון ובין אם מדובר על מפעל לסלטים. על כן, ייצור מזון באופן תעשייתי הוא ענף המחייב ידע מקצועי רחב, בין אם מדובר על ידע הסובב סביב התקנות והרגולציות השונות בתחום ובין אם מדובר על תנאי האריזה, האחסון והייצור של המזון. טכנולוג המזון הוא למעשה שותף מלא בתהליך תכנון המוצר הסופי וכן, חלק מתפקידו יהיה לאתר את חומרי הגלם היעודיים של המוצר ושל אריזתו במטרה לשלב תכנון של מוצרים חדשים ובסופו של דבר, לתכנן את דרכו של המוצר אל המדף.
שורה תחתונה
טכנולוג המזון הוא למעשה איש המקצוע אשר משפר את הערכים התזונתיים של מוצרי המזון הקיימים במטרה להוציא אותם חזרה למדף באמצעות מיתוג חדש במטרה לבצע קמפיין שיווקי. על כן, טכנולוג המזון מחזיק באפשרות להוסיף למוצרי המזון השונים אלמנטים כאלו ואחרים אשר משפיעים באופן ישיר על ערכו התזונתי, כוללה המרה של חומרים מסכני בריאות לחומרי גלם איכותיים ובריאים יותר. זאת בעוד כי טכנולוג המזון אף מחזיק באפשרות להשפיע על רמת ההוצאות אל מול הרווח שבבית העסק שכן, טכנולוג המזון מכיר את המקצוע בצורה מעמיקה במיוחד ולא פעם מציכ את שירותי הייעוץ שלו למגוון רחב של עסקים בתעשיית המזון, עסקים כדוגמת מחלבות, מפעלי מזון, מסעדות, מחסני קירור וכן הלאה.