דף הבית » השפעת הכלור על השיער וכיצד נטפל ונטפח את השיער
צרכנות

השפעת הכלור על השיער וכיצד נטפל ונטפח את השיער

קרדיט: יח"צ

באדיבות ד”ר להבית אקרמן מומחית לרפואת עור

הקיץ  פחות סלחני לשיער מאשר העונה הקרה ורוב הסיכויים שננצל עדיין את החודש הקרוב בבילוי בים, או בבריכה, או בחופשת בטן גב.  אז למי שלא רוצה לעשות את הטעויות הנפוצות הגורמות לנזקי השיער ולפני שנתחיל לתקן נזקים אלו בעונה הקרה, קבלו מספר טיפים חשובים מאת ד”ר להבית אקרמן – מומחית לרפואת עור:

קודם כל – נצלו עוד את הימים החמים לשחייה אך חשוב לבחור בבריכה שבה מקפידים על ניקוי, חיטוי ושמירה על רמה תקינה של חומרי חיטוי. וכן, במקרה הזה יותר מידי יכול להזיק.  יש כללים מהו הריכוז הנכון ואם אתם שוחים קבוע תנסו לבדוק שהמקום מקפיד על בדיקות רמת כלור כנדרש.

הכלור המצוי בבריכות והמלחים בים פוגעים בשיער והופכים אותו לחלש ופגיע יותר – הכלור הוא כימיקל שמיועד לחיטוי ולשמירה מפני זיהומים במקורות מים ציבוריים. כמו כל חומר חיטוי וניקוי אחר- החומרים הללו מייבשים את העור- ואותו נזק שנגרם בעור משפיע גם על השיער. השיער בנוי משורש חי וממטעפת של חלבוני קרטין. כאשר המעטפת הזו עבה, שלמה ולא סדוקה – השיער יראה מבריק, רך ומלא. כאשר המטעפת הזו נפגמת- השיער יראה חסר ברק, ירגיש קשה ויטה להישבר בקלות.

להימנע  כמה שאפשר להפגיש את השיער עם מי המלח או עם הכלור – נשמע עצה ממש לא ראלית? שימו כובע ים בלי להתבייש. ואם עדיין אתם מתעקשים להימנע מחתיכת הגומי הצמודה – עשו קוקו. מה שבטוח, לאחר כל רחצה בים או בבריכה הקפידו לשטוף את השיער במים מתוקים. בנות עם שיער אחרי החלקה – זה זה קריטי במיוחד.

ד”ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור. צילום: אלון שפרנסקי

חובה מסכת הזנה –  לאחר השהייה במי כלור, יש לאחר חפיפה להשתמש במסכת הזנה לשיער ולקרקפת- בדיוק כפי ששומרים על העור לאחר חשיפה למים וחומרי חיטוי כך יש לשמור על השיער. יש להשתמש גם בשמפו אשר מכיל קרטין או חומרים אחרי שאינם מייבשים את השיער ולהשתמש במסיכות הזנה שיעניקו לשיער מחדש את המעטפת החלבונים שישמרו על השיער.

שימו לב – למי שיש נטייה לקשרים מומלץ לסרק את השיער לפני שמסירים את המסכה – כמה שפחות לחץ מכאני על שיער יותר טוב.

תזונה לשיער – שלבו בתפריט היומי שלכם כמה שיותר:  פירות, אגוזים ותרבו בשתיית מים. השיער של טבעוניות מוגן יותר. למה? בגלל התזונה הטבעונית בעיקר. הקפידו על תזונה המורכבת מפירות ירקות ואגוזים. השיער יצמח חזק ובריא יותר, וכך יהיה עמיד לנזקים הנגרמים מנזקי הסביבה, לרבות החשיפה לשמש בקיץ וכדומה.

נכון שלשתות מים זה טיפ תקף לכל הגוף אבל למה דווקא לשיער? כשאנו מזיעים, בקיץ במיוחד, בזיעה יש מליחות שלא עושה טוב לשערה. המלחים היוצאים מאתנו שוברים את אותה מעטפת השערה; ככל שתשתו יותר מים, כמות המלחים הטבעיים שיוצאים מהזיעה שלנו מופחתת.

הגנה משמש – השיער ניזק מהשמש ובייחוד שיער צבוע שבא במגע עם כלור ושמש- ולכן מומלץ בחופשה, בים או בברכה   לחבוש כובע בעת שהייה ממושכת בשמש.

לגזור קצוות מפוצלים – עקב היובש השיער נוטה להתפצל ולהישבר לכן חשוב להקפיד עלגזירת קצוות השיער לפחות פעם בחודשיים. כמו כן מומלץ להזין את קצוות השיער בלחות או סרום המונעים פיצול.

המאמר נכתב באדיבות ד”ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור.