דף הבית » הצטברות מים במזגן? חשיבותן של משאבות ניקוז
תוכן שיווקי

הצטברות מים במזגן? חשיבותן של משאבות ניקוז

קרדיט תמונה FREEPIK

ישנם סוגים מסוימים של מזגנים המייצרים כמויות יחסית גדולות של מים, שאותן לא ניתן להעביר בצורה קלה ופשוטה דרך צנרת ולנקודות ניקוז. במקרים כאלו ישנה חשיבות גדולה למשאבות ניקוז ששומרות על הבית מפני נזקי רטיבות.

מזגן מייצר מים

יכול להיות שלא ידעתם אבל מזגן מייצר כמות נכבדה של מים המשתנה ממכשיר למכשיר ויכולה בהחלט להגיע ל- 20 ליטר ביום ויותר. האופן שבו מזגן מחמם ומקרר מבוסס על שינוי במצב הצבירה של גז הקירור שמתעבה והופך לנוזל ולאחר מכן מתאדה והופך לגז. בתהליך זה של שינוי מצבי צבירה הצינורות הפנימיים של המזגן מתחממים ומתקררים, ובאותו זמן נכנס אל המזגן אוויר מבחוץ שמתחמם ומתקרר בהתאם לפעולה של המערכת. כאשר אוויר יחסית חם נשאב מתוך החדר ונכנס אל המזגן הוא בא במגע עם צינורות קרים, וכך אדי מים שנמצאים באופן טבעי באוויר מתעבים על הצינורות ונוצרים מים נוזליים. כאמור המים האלה יכולים להגיע לכמויות של ליטרים רבים ביום.

במזגנים יחסית קטנים המים מתנקזים אל תעלת ניקוז ומשם עוברים על צינור הניקוז שמוליך אותם אל הנקודה הרצויה, כמו למשל הגינה, עציצים וכדומה. יחד עם זאת, בעיקר במזגנים מרכזיים ומיני מרכזיים קיימת בעיה להעביר את הצנרת בצורה פשוטה בלי הרבה קידוחים ובלי הרבה שינויים בגבהים של הצינור מהמזגן ועד לנקודת הניקוז. יתר על כן מדובר במזגנים יחסית חזקים המייצרים הרבה מים ולפיכך הסתמכות על צינור ניקוז פשוט איננה אפשרית. כאן נכנסות לתמונה משאבות ניקוז.

תפקידה של משאבת הניקוז למזגן

אם כן, במזגנים מסוימים חייבת להיות מותקנת משאבת ניקוז. מדובר במשאבה עם מנוע יחסית חזק שתפקידה הוא לשאוב את המים המצטברים במערכת ולדחוף אותם בצורה חזקה דרך הצנרת. לכן אפשר להעביר צינור עם פיתולים כאלו ואחרים כאשר הדחיפה של המשאבה מאפשרת להוציא את המים החוצה. בלי משאבה כזו מה שיקרה הוא שמים יצטברו בתוך הצינורות ופשוט יתחילו לדלוף החוצה ולגרום לנזקים כמו הצטברות של עובש, התקלפות של טיח וכדומה.

חשוב להבין שלא כל משאבות הניקוז למזגנים הן אותו הדבר. ככל שמדובר במזגן המייצר יותר מים בתהליך הפעולה שלו כך צריך משאבה יותר חזקה. ישנן משאבות קטנות יחסית שמותקנות באופן גלוי עם עיצוב אסתטי מתחת למזגן, ולעומת זאת למזגנים גדולים צריך משאבות חזקות וגדולות יותר שמותקנות באופן סמוי, למשל מתחת לתקרת גבס.