חזרתם עייפים מהעבודה, הילדים חזרו הביתה רעבים מבית ספר ואין ארוחת צהרים מוכנה? מבקשים להכין להם משהו מהיר, טעים, משביע ובריא? כדאי שיהיה לכם במקרר פסטרמה אווז איכותית של עוף טוב, ממנה ניתן להכין כריכים מובחרים כפי שניתן לראות במתכונים הבאים.
כריך פסטרמה חזה אווז מושחת במיוחד
אין מה לעשות, שחיתות הולכת טוב מאוד עם טעים. ואם אתם רוצים העניק לילדיכם ארוחה ממש טעימה תוכלו ללכת על הכריך המושחת הבא, שהכנתו מתחילה בחימום של מחבת טפלון עליה תצלו קלות כמות נאה של פרוסות של פסטרמה אווז, באופן שישמור על עסיסיות הבשר. כעת קחו בגט טרי, חצו אותו לאורכו ומרחו עליו רוטב אלף האיים, מיונז או פסטו, לפי העדפה אישית. על הרוטב הניחו את פרוסות הפסטרמה הצלויות, ומעליהן הניחו ירקות מועדפים כמו פרוסת עגבנייה, עלה של חסה, בצק ירוק, רצועות של גמבה, מלפפון במלח וכדומה. כעת סגרו את הבגט והגישו אותו.
כריך פסטרמה בסטייל
הכריך הבא הוא גם טעים וגם בריא. להכנתו קחו שתי פרוסות של לחם מחיטה מלאה מהסוג שהילדים אוהבים. על הפרוסות מרחו ממרח זיתים או מטבוחה בכל רמת חריפות מועדפת. לתוך הכריך הכניסו כמות נכבדה של פסטרמה אווז שיכולים ללוות אותה גם סוגי נקניק נוספים כמו קורנביף או פסטרמה הודו. חממו מעט את כל הכריך בתוך טוסטר. כעת הוסיפו לכריך ירקות מועדפים כמו עלי חסה, פרוסת עגבנייה, זיתים או פרוסות בצל, עטפו אותו בנייר והגישו ליד צ’יפס או סלט.
כריך פסטרמה בסגנון מקסיקני
כריך פסטרמה בסגנון מקסיקני מעולה לשישי בצהרים כשהילדים רעבים. לוקחים בצל חתוך דק ומטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן זית למשך כחמש דקות, עד שכל העסק מתרכך מעט. כעת מוסיפים למחבת כמות נדיבה של רצועות דקות של פלפלים ומטגנים גם אותם עד שהם הופכים רכים, ואז מוסיפים להם כפית שטוחה של שום כתוש ומטגנים עוד שלושים שניות.
עכשיו מוסיפים לפלפלים ולבצל כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח, קצת סוכר ואם אוהבים חריף אז גם צ’ילי יבש. מערבבים את הכול וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות עד שהתבלינים יפתחו. עכשיו מוסיפים קצת מים וממשיכים בבישול עד לאידוי של כל המים שבמחבת. כעת לוקחים שתי פרוסות עבות של חלה ומורחים עליהן חומוס ואריסה. על פרוסה אחת מניחים את הפלפלים המטוגנים ועל הפרוסה השנייה מניחים כמות נאה של פרוסות של פסטרה חזה אווז, מפזרים מעל עירית קצוצה, סוגרים את הכריך ונהנים.